Életünk a karib tengernél

Sanyi menni Guadeloupe

Sanyi menni Guadeloupe

5. Magyar vándorok

2018. június 19. - Sannyiii

Kicsit hanyagoltuk a blogolást mostanában, ezért sűrű elnézéseteket kérjük! Szóval az elmúlt héten leginkább annyi történt, hogy bedugult a fülem, és 80%-os süket lettem. Hála a világ legkedvesebb fogorvosának, mindenre fel vagyunk készülve, így nagy erőkkel gyógyulok! Azért fülgyertyát kellett volna beszereznem, ami két okból rohadt nehéz: 1. itt nincs 2. azt sem tudják, hogy mi az! :) Szombaton a már-már szokásos Carrefour látogatásunk alkalmával azért csak találtunk valami hülye bio boltban, ahol szerintem aznap mi voltunk az első és utolsó vásárlók, de minderre három eladó várt készségesen. Ennek megfelelően 15 EUR-t kóstált a két viaszhenger… No mindegy, megvettük, használt, javulok.

A wifivel még mindig küzdünk, az az alapprobléma, hogy a router a nagy házban van, mi meg a kicsiben használnánk. Helyenként fogható, de nem jellemző. Az a tervem, hogy egy kábellel összekötöm az ő routerüket a miénkkel, és akkor lesz saját wifink. Na ehhez már csak kábel és router kellene, ezt csak egy okból nehéz venni errefelé (tudják, hogy mi az, de nincs). A kábel csak simán drága…

Meg kellett tanulnunk, hogy nem minden magától értetődő, amit annak gondolunk. Itt ide tartozik a víz és a villany is! :) Nagyjából két naponta szoktunk grillezni, volt már kolbász, karaj és csirkecomb is. Felkészül a csirkeszárny.

Kiderült, hogy van főnököm, csak eddig szabin volt. Aztán kiderült, hogy nem is teljesen a főnököm, de legalább neki van egy listája, amin lehet pörögni. Kiderült, hogy vannak itt más magyarok is, driveteszteket csinálnak. Velük majd tervezünk összehozni valami találkát. Kaptam céges gépet, asztalit… … francia szoftverekkel… …köszi!

Kitört számomra minden idők legsivárabb foci VB-je is. Az első négy nap során sikerült 2,5 meccset látnom... Némi vigaszt nyújt, hogy ebbe bele esett a Spanyol-Portugál első félideje is. Szerencsére Anyukám regisztrált nekem Digit, azon most már tudom nézni!!! Ezúton is köszönöm!!! Amúgy azt tudtátok, hogy itt reggel 8-tól délután 4-ig vannak a meccsek? Lehet, eredményesebb lenne a cég, ha bevezetnénk az esti műszakot! :) De hétvégente reggel 6-kor is kezdődik mérkőzés.

Előkerültek az iguanák, igen, „nák”, mert beazonosítottuk a farokgyűrűk alapján, hogy több van! (Ez hülyén hangzott…) Én ugyan még mindig nem láttam, de Mara már többször lencsevégre kapta őket. Tádéról kiderült, hogy örömmel jön vekünk a tengerpartra, de csak a homokot és a sós vizet nem szereti… Viszont legalább őt a hínár nem zavarja. Túl mentünk már Ferencvároson is, majdnem a csücsökig, itt egészen érdekes, tagolt tengerparttal. Ráadásul egy rövid erdős rész választja el az úttól, így olyan, mintha egy saját kis tengerpartunk lenne. A hátránya az, hogy nagyon szemetes.

p6160696.JPG

p6160688.JPG

p6160685.JPG

p6160706.JPG

p6160704.JPG

p6160722.JPG

p6160721.JPG

p6160709.JPG

Hétvégén végre átmentünk Basse-Terrere (bászterr), a hegyekbe. Valószínűleg sikerült belenyúlni egy komolyabb túra útvonalba, egy 973 méteres csúcsot támadtunk meg. És igen, tengerszinttől számítjuk, tehát ez nagy eredmény! :) A képeken látszik némi lépcső, de ettől függetlenül tényleg fárasztó volt, anélkül pedig életveszélyes is lett volna.

p6170724.JPG

p6170732.JPG

p6170734.JPG

p6170733.JPG

p6170741.JPG

p6170743.JPG

p6170744.JPG

Sajnos erre az útra kutyát nem lehetett hozni, utólag rá is jöttünk, miért nem. De kitaláljuk majd, merre lehet Kukaccal túrázni. Miután lejöttünk a hegyről (és az 1 órás útvonal 2 órássá vált, mert vissza is kellett jönni), folytattuk az utat Basse-Terren át, hogy visszafelé az északi kerülő úton jöhessünk. Útközben megálltunk egy lepukkant pléhkocsmában Brazil-Svájcot nézni. Ez amolyan tipikus oldalról nyitott nagy ventillátoros, egy helyiséges kis fogadó volt, a szalmakalapos öreg „csapossal”. Idézőjelben, mert annak ellenére, hogy nyitva volt vasárnap, és megengedte, hogy nála nézzünk meccset, nem volt boldog, hogy még azt is elvártuk, hogy kiszolgáljon. Később láttuk, hogy a helyiek bemennek a pult mögé, kiszolgálják magukat, majd odaadják az öregnek a pia árát, miközben hagyják focit nézni. Szerintetek mi lett volna a jó megoldás? Amúgy azt mondtam, hogy az útszéli kis kricsmiben nagyjából 60-70”-os ívelt Samsung tévé volt? Gyanítom, többet ért, mint az ojjektum többi része összesen! :D Végül folytattuk utunkat, és rengeteg ötletünk lett a jövőre nézve. Sok tervünk van, de az elején a low cost programokat részesítjük előnyben. Majd, ha már lesz fizu, akkor bátrabbak leszünk!

basse-terre_eszaki_kor.JPG

Igen, tényleg lehet ennyit autózni erre, sőt még többet is. Annyire nem pici a sziget, mint otthonról gondoltuk, bár erre térjünk vissza egy év múlva! :)

Amit nagyon elhibáztam, hogy a Go Prot nem töltöttem fel az útra, így lemaradtatok két óra csodás tájról, hegyekről, erdőről, kőkemény hegyi driftről. Nagy duzzogva esetleg mehetünk még egyszer arra úgy, hogy most csinálunk videót.

Gyűlik már a videó anyag, csak két technikai problémánk áll fenn továbbra is, az internet, meg hogy tök zokni vagyok a videó szerkesztéshez! :) De igyekszünk!

Eközben nagyon igyekszünk franciát tanulni. A Drops és a Duolingo programokat használjuk. Sikerült már a KFC-ben elhitetnem, hogy tudok franciául. Az inkognitóm, azonban az első visszakérdezésnél lelepleződött… Apropó káefcsirke, itt a comb van az otthoni hot wingses bundában, ők töltik az üdítőt, és 27 EUR egy kosár. Mondjuk 50 darab szárny van benne, de legalább 4 ember kell hozzá. És az ezredes szájíze is változott, mire innen hozzánk ért. Amit otthon csípős bundának hívunk, az itt csak fűszeres, és van külön csípősük is! (spicy & hot)

Merci bon voyage!

p6160705.JPG

A bejegyzés trackback címe:

https://sanyimenni.blog.hu/api/trackback/id/tr314057170

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása